Машина за миење на стакло за виткање за шофершајбната

Краток опис:

Вид на машина за перење стакло е за миење на свиткано стакло (нормално или обложено).

Машината за миење на виткање стакло обично се поставува по линијата за оптеретување и пред линијата за склопување PVB.

Има два вида, едната доаѓа со четки и шипки за прскање со висок притисок. Друг доаѓа само со шипки за прскање под висок притисок.

Основна функција е да се отстранат изолациониот прав, прашината, печатењето на ракавици, знакот на притисок и др, да се исуши темелно за да се добие стакло подготвено за ламинирање.


Дета Product за производот

Видео

Ознаки на производи

Стандарден правец на рута за прскање BG1800
HP спрејови: 5 групна
воздушна нож: 5 група

Главни технички спецификации

Големина на стакло: Макс 1800 х 2000 мм Мин 1000 x 500 мм
Дебелина: 1,6-3,2мм Висина на
работа: 1000 ± 50мм (надвор од земјата)
Проток на стакло
Длабочина на свиокот: Макс 250мм, мин 50мм
Крстна кривина: 0 -50мм Брзина на
пренесување: 3-10m / min прилагодлива
брзина на сушење: 8m / min

Главни функции 
Отстранете ја прашината, печатењето на нараквицата, ознаката на притисок и сл, темелно исушете за да се добие стакло подготвено за ламинирање.

Главни карактеристики
● Два паралелни Fenner V ремени се користат за пренесување.
На влезот и на излезот од машината за перење се инсталираат сензори за да се открие влезот и излезот на стаклото. Кога стаклото не е во и надвор во одреден временски период, пумпите застануваат за да заштедат енергија.
Room Собата за перење е дизајнирана како запечатена просторија за да се овозможи подобра контрола на водата (избегнувајте прскање надвор).
● Рамката и сите делови директен или индиректен контакт со вода се изработени од не'рѓосувачки челик (материјал 304).
● Двете страни на просторијата за перење се опремени со прозорци за набудување, така што ефектот за чистење може да се набудува полесно.
Washing Перењето под висок притисок се изведува со млазници со висок притисок. Млазниците со висок притисок се поврзани со мали цевки за вода. Мали водоводни цевки се рамномерно распоредени на главните водоводни цевки. Должината на малите водоводни цевки е дизајнирана според формата на стаклото за да се обезбеди доволно миење.
● Завршен дел за прскање директно поврзан со јонизирано снабдување со вода за да се исплакне, пред да влезете во делот за сушење.
Section Делот за сушење е обезбеден со серумски групи на ножеви за сушење во зависност од брзината на сувата.
Section Делот за сушење е опремен со затворена просторија запечатена од не'рѓосувачки челик. Тој е дизајн како целина за да се добие подобра контрола на воздушниот притисок.
Прилагодувањето на аголот на воздушните ножеви од двете страни се контролира со мотор, што е погодно за прилагодување на аголот.
Cham Комората на вентилаторот вклучува просторија за дистрибуција на воздух, просторија за вентилатори и уред за прилагодување на температурата на воздухот.
Вентилаторот опремен со инвертер. Според приливот на стакло, вентилаторот може да се вклучи или работи со помала брзина за да ја намали потрошувачката на енергија.
In Влезот за воздух на просторијата за вентилатори е опремен со пред-филтер и филтер за торбички. Чистотата на филтерот на торбите може да се контролира преку диференцијален контролер на притисок.


  • Претходно:
  • Следно:

  • Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја