Машина за миење на стакло со виткање (верзија на четкичка)

Краток опис:

Тип на машина за перење стакло е за миење на свиткано стакло на шофершајбната (нормално или обложено).

За производство на шофершајбната, две парчиња стакло се одделени со прашоци при свиткување во печката. По завршувањето на виткањето, двете стаклени парчиња се одвојуваат и, прашоците, генерално, се отстрануваат со средства за чистење на вакцини во просторијата за климатска контрола каде PVB се склопува веднаш по отстранувањето на прашоците. За овој процес се потребни големи напори за работа и работна сила. Ако правосмукалката е неефикасна, прашините летаат насекаде во просторијата за склопување. Доколку е потребно, автогасот, како што се шофершајбната, задните страни и страничните страни, исто така, се мијат и сушат пред пакувањето.

Машината за миење на виткање стакло обично се поставува по линијата за оптеретување и пред линијата за склопување PVB.

Основна функција е да се отстранат изолациониот прав, прашината, печатењето на ракавици, знакот на притисок и др, да се исуши темелно за да се добие стакло подготвено за ламинирање.

 

 


Дета Product за производот

Видео

Ознаки на производи

Главни технички спецификации
Големина на стакло: Макс 1800 х 2000 мм Мин 1000 x 500 мм
Дебелина: 1,6-3,2мм Висина на
работа: 1000 ± 50мм (надвор од земјата)
Проток на стакло: Вкрстена храна / Крилја надолу
Длабочина на свиокот: Макс 250мм, мин 50мм
крст кривина: 0-50мм Брзина на
пренесување: 3-10m / min прилагодлива
Брзина на сушење: 8m / min

Главни функции 
Отстранете ја прашината, печатењето на ракавици, ознаката на притисок, итн., Темелно исушете за да ставите стакло подготвени за ламинирање.

Главни карактеристики
● Два паралелни Fenner V ремени се користат за пренесување.
На влезот и на излезот од машината за перење се инсталираат сензори за да се открие влезот и излезот на стаклото. Кога стаклото не е во и надвор во одреден временски период, пумпите застануваат за да заштедат енергија.
Room просторијата за печење е дизајнирана како затворена просторија за да се овозможи подобра контрола на водата (избегнувајте прскање надвор).
● Рамката и сите делови директен или индиректен контакт со вода се изработени од не'рѓосувачки челик (материјал 304).
Doors Постојат врати од нерѓосувачки челик (висина 2.1мм) со прозорци (изработени од ламинирано стакло) од двете страни на обвивката за перење, кои можат да бидат отворени за да овозможат преглед, прилагодување и одржување на мрежата
Машина за миење на стакло на свиткување (верзија на четка) 6

●First pair of brushes design: split to two section - Middle shaft and side cylindrical bristle–liftable and height adjustable
●Second pair of brushes design: split to two section - Middle shaft and side conical bristle–liftable and height adjustable

Машина за миење на стакло на свиткување (верзија на четка) 7
● Завршен дел за прскање директно поврзан со јонизирано снабдување со вода за да се исплакне, пред да влезете во делот за сушење.
Section Делот за сушење е обезбеден со серумски групи на ножеви за сушење во зависност од брзината на сувата.
Section Делот за сушење е опремен со затворена просторија запечатена од не'рѓосувачки челик. Тој е дизајн како целина за да се добие подобра контрола на воздушниот притисок.
● Постојат врати од нерѓосувачки челик со прозорци (изработени од ламинирано стакло) од двете страни на обвивката за сушење, кои можат да бидат отворени за да овозможат инспекција, прилагодување и одржување

Машина за миење на стакло на свиткување (верзија на четка) 8Прилагодувањето на аголот на воздушните ножеви од двете страни се контролира со мотор, што е погодно за прилагодување на аголот.  
Cham Комората на вентилаторот вклучува просторија за дистрибуција на воздух, просторија за вентилатори и уред за прилагодување на температурата на воздухот.

Вентилаторот опремен со инвертер. Според приливот на стакло, вентилаторот може да се вклучи или работи со помала брзина за да ја намали потрошувачката на енергија.
In Влезот за воздух на просторијата за вентилатори е опремен со пред-филтер и филтер за торбички. Чистотата на филтерот на торбите може да се контролира преку диференцијален контролер на притисок.


  • Претходно:
  • Следно:

  • Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја